torsdag 7. juni 2012

Rabarbragraut på ein torsdag

 


I går då eg køyrde heim frå jobb, stoppa eg på hos svigermor for å få litt rabarbra.
Eg har prøvd å dyrke sjølv, men eg får den rett og slett ikkje til å trivast hos meg.
Då er det godt at svigermor har rikeleg:)
Eg laga ein stor porsjon rabarbragraut, så det vart dessert både i går og i dag.
Og jammen hadde eg nok rabarbra til å kunne fryse ned litt også.
Ferdig reinska og kutta og klar til bruk:)
 


Det vart nokre timar i hagen i finevêret på fridagen min.
Der er det alltid noko som kan gjerast.
Og det vesle hekleprosjektet er stadig like uferdig... 

Sonja  



I got some rhubarb from my mother in law.
We had dessert for two days, and I could even put some rhubabrb in the freezer:)




13 kommentarer:

Ann Tove sa...

Ser godt ut. Har heller ikkje rabarbra i hagen sjølv, men har tenkt meg ein tur til mine foreldre å hente meg nokre stilkar.

Petra / Popetotrora sa...

Jag älskar, älskar, älskar rabarber!!

Shy sa...

Ååå! Eg at ikkje smakt rabarbragraut på lenge ....

Lilla dør sa...

Såg godt ut med rabarbragraut. Itillegg hadde du nokre fantastisk flott bilde med fine farger. klem

Anonym sa...

YES ...rabarbra :-) smaker godt og navnet er så herlig synes jeg! God god helg til deg,... klem fra Anita :-)

Kristine sa...

Eg drøymer om rabarbra i Hagen min... Men det får duge å handle den på butikken så lenge! Her var det rabarbrasuppe til dessert i går og til lunsj i dag! Det er sååååå godt:-)

Hos oss har det vore jobbing i Hagen også i heile ettermiddag. Va tenkt å skrive litt på bloggen, men gjekk å la meg i staden. Men no ligg eg her med mobilen å tastar. Prøver igjen i morgon. Skal ta litt bilder å legge ut, må jo skryte litt! Har blitt ganske bra synes eg!

Ynskjer deg ei goe natt og ei fin helg! Håpa på masse fin vær

Sabrina sa...

Det ser lækkert ud :)

Sabrina
www.sajumedesign.blogspot.com

Berit sa...

Rabarbragrøt er godt ,men det er sjelden man spiser det. Jweg kan huske min mor lagede det da keg var barn. Dengang hadde vi masse rabarbra i hagen. Ha en fin fredag

Anonym sa...

Jeg er så glad i rabarbragrøt! Og suppe! Gode barndomsminner!
Jeg ønsker meg hage. :)

VeroNot sa...

Nam,,.nam!!! :-)
ha en finfin kveld!

Fru Samuelsen sa...

Høres så godt ut!! Husker ikke sist jeg spiste rabarbragrøt......Lenge siden i alle fall! God helg til deg:-)))
Klem

Sarah sa...

Sonja, can you point me to the recipe? (In Norwegian would be ok, between Google and my rudimentary Swedish I think I could figure it out!) I had a dish much like this in a restaurant in Stockholm about 10 years ago and I've been wishing I could recreate it ever since!

Sonja frå Sunnfjord sa...

I'll give you the recipe in Norwegian, and I do hope you can figure it out:)

RABARBRAGRØT
600 gram rabarbra
6 dl vann
180 gram sukker
3 ss (tablespoon=15 ml) potetmel
3 ss kaldt vann

Kutt opp renset rabarbra i små biter, kok de møre i vannet. Tilsett sukkeret. Rør potetmelet ut i det kalde vannet. Ta pannen av varmen, og tilsett jevningen mens du rører godt. Gi grøten et lite oppkok. Serveres kald med sukker og fløtemelk.

Lykke til!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...